OBAVIJEST O NASTAVKU AKCIJE FINANCIRANJA TROŠKOVA KASTRACIJE MAČAKA NA PODRUČJU OPĆINE TRIBUNJ

300 173 Općina Tribunj

Općina Tribunj obavještava mještane da nastavlja s provedbom akcije financiranja troškova kastracije mačaka na području Općine Tribunj i tijekom 2024. godine.

Akcija je započela 2021. godine i tijekom njezina trajanja kastriran je velik broj mačaka s područja Općine Tribunj, a glavni joj je cilj poticanje odgovornog ponašanja mještana prema životinjama te smanjenje broja napuštenih životinja.

Nastavkom projekta nastavlja se pozitivna praksa koju Općina Tribunj provodi s ciljem smanjenja broja napuštenih životinja, a sve iz razloga što se trajna kastracija pokazala kao jedina učinkovita metoda kontrole razmnožavanja mačaka.

Sam projekt odvijat će se uz zajedničko djelovanje Općine Tribunj, volontera i organizacija civilnog društva koje djeluju na području Šibensko-kninske županije, a po potrebi i putem zaposlenika ovlaštenog skloništa za životinje, obzirom da se financiraju i troškovi kastracije slobodnoživućih mačaka s područja Općine Tribunj, dok će kastracije obavljati Veterinarska ambulanta Vodice.

Vlasnici mačaka dužni su prije izvođenja kastracije u veterinarskoj ambulanti ishoditi odobrenje Općine Tribunj kojim se potvrđuje njihovo pravo na financiranje troškova kastracije.

Zahtjev za odobrenje financiranja troškova kastracije može se predati u pisarnicu Općine Tribunj ili putem adrese elektroničke pošte: tribunj@tribunj.hr.

Obrazac zahtjeva možete preuzeti ispod ovog teksta ili u prostorijama Općine Tribunj, na adresi Zamalin 22, u Tribunju.

 

Dokumenti

PRISTUPAČNOST