Obavijest vlasnicima mačaka o akciji financiranja kastracije mačaka čiji vlasnici imaju prebivalište na području Općine Tribunj

300 173 Općina Tribunj

Općina Tribunj obavještava mještane da započinje s provedbom akcije financiranja kastracije mačaka čiji vlasnici imaju prebivalište na području općine Tribunj.

Akcija je zamišljena kao trogodišnji projekt tijekom čijeg trajanja se planira kastrirati što veći broj mačaka s područja Općine Tribunj, a sve s ciljem poticanja odgovornog ponašanja mještana prema životinjama i smanjenja broja napuštenih životinja.

Predviđeni rok trajanja projekta je tri godine, a planirani broj kastracija tijekom 2021. godine je 50 jedinki.

Projektom se želi započeti pozitivna praksa kojom se trajna kastracija pokazala kao jedina učinkovita metoda kontrole razmnožavanja mačaka, a sam projekt će se odvijati uz zajedničko djelovanje Općine Tribunj, članova/ volontera udruge „Šibenske šape“, mještana Tribunja koji su ujedno vlasnici mačaka i Veterinarske ambulante Vodice iz Vodica.

Financiranje kastracije može se odobriti za najviše dvije mačke istog vlasnika u tijeku 2021. godine.

Vlasnici mačaka dužni su prije izvođenja kastracije u veterinarskoj ambulanti ishoditi odobrenje Općine Tribunj kojim se potvrđuje njihovo pravo na financiranje.

Zahtjev za odobrenje financiranja može se predati u pisarnicu Općine Tribunj ili putem adrese elektroničke pošte opcina.tribunj@si.t-com.hr, a uz isti je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice vlasnika životinje.

Obrazac zahtjeva preuzmite ispod ovog teksta ili u prostorijama Općine Tribunj.

 

PRISTUPAČNOST