• Naša komunalna tvrtka Mjesno poduzeće d.o.o. prijavila se prošlog ljeta na natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 2.1.1. Razvoj društveno kulturnog sadržaja povezanog s lokalnom ribarskom i pomorskom baštinom iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. LAGUR-a „GALEB“ te početkom srpnja 2021. od Ministarstva poljoprivrede – Uprave ribarstva dobila Odluku o dodjeli sredstava i to u najvišem iznosu potpore od 528.290,00 kuna. Dodijeljena sredstva sufinancirana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo.

Izvođač radova, tvrtka Lagom natura d.o.o. iz Vodica, odabran prošle zime priveo je kraju prvu fazu radova na rekreacijsko – poučnoj stazi Zamalin – Sovlje.

Šetnica je javna infrastruktura koja je na raspolaganju svim društvenim skupinama za zajedničko korištenje, što znači lokalnom stanovništvu kao i posjetiteljima općine Tribunj.

Sinergijom turizma i ribarstva kao dvije vodeće gospodarske grane u općini Tribunj radi se na općem cilju tj. dugoročnoj svrsi projekta, a to je turistička valorizacija ribarske tradicije i baštine na području Tribunja što ujedno doprinosi lokalnom razvoju pod vodstvom zajednice, kao specifičnom cilju Lokalne razvojne strategije LAGUR-a „Galeb“.

Izgradnja šetnice za cilj ima:

– proširivanje turističke infrastrukture i ponude kroz izgradnju nove šetnice koja će obalnim putem povezati Zamalin, novo administrativno središte Tribunja, i uvalu Sovlju, poznati centar tradicionalne brodogradnje,

– očuvanje identiteta lokalnog područja, ribarskog nasljeđa  i tradicije te života stanovnika,

– daljnji razvoj i popularizacija ribarstva i akvakulture,

– stvaranje preduvjeta za kvalitetno provođenje slobodnog vremena za stanovnike i posjetitelje općine Tribunj,

– stvaranje dodatnih mogućnosti i prostornih uvjeta za nadogradnju redovnih aktivnosti i programa različitih društvenih skupina, predstavnika civilnog sektora, djece, mladih te šire javnosti,

– poticanje rekreacije i zdravog načina života.

Ovim projektom spojilo se tradicionalno i moderno, ruralno i urbano, Zamalin i Sovlja.

Uskoro će obalna šetnica zasjati u svom punom sjaju, posjetite nas !

PRISTUPAČNOST