Održane edukacije osnovnoškolaca i polaznika Dječjeg vrtića Maslina o odgovornoj brizi za životinje i kućne ljubimce

300 173 Općina Tribunj

U srijedu, 19. travnja 2023. godine, održane su edukacije osnovnoškolaca i polaznika Dječjeg vrtića Maslina u Tribunju o odgovornoj brizi za životinje i kućne ljubimce uz pomoć edukativne slikovnice “Dijete i pas”.

Slikovnice su ustupljene Općini Tribunj od strane udruge Prijatelji životinja, a nastale su kao produkt suradnje dm-a sa stručnjacima iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu i udruge Prijatelji životinja.

Općina Tribunj već godinama provodi aktivnosti s ciljem podizanja svijesti stanovništva, a osobito mladih, o zaštiti životinja i o važnosti i dobrobitima odgovornog skrbništva i to promoviranjem zajedničkih kampanja Prijatelja životinja i Mreže za zaštitu životinja pod nazivom„Ljubav na prvu pronađi u skloništu“, „Psi i mačke ne znaju zbrajati, ali znaju množiti se“, „Obitelj na more, a pas na ulicu?!“.

Također, od 2021. godine Općina provodi akcije financiranja troškova kastracije mačaka na svom području.

Na ovaj način, edukacijom najmlađih naraštaja, Općina Tribunj nastavlja svoju dosadašnju praksu provođenja aktivnosti čiji je cilj podizanje društvene svijesti stanovništva, s naglaskom na mlade, o zaštiti životinja i o važnosti i dobrobitima odgovornog skrbništva.

PRISTUPAČNOST