Poziv na iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške u okviru projekta Zajedno za njih III

300 173 Općina Tribunj

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske je, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – Program zapošljavanja žena-faza III”, prihvatilo projekt Općine Tribunj “Zajedno za njih III” te Općini Tribunj odobrilo iznos prihvatljivih troškova i stopostotno financiranje projekta u iznosu od 442.250,00 kuna.

Radi se o projektu koji će trajati 8 mjeseci, a u okviru kojeg će se zaposliti 9 žena s područja općine Tribunj i grada Vodica, a koje će se 6 mjeseci brinuti o najmanje 54 starije i nemoćne osobe.

Zaposlene žene pružat će besplatne socijalne usluge potpore i podrške za osobe starije životne dobi ili nemoćne osobe u periodu od 1. prosinca 2022. godine do 31. svibnja 2023. godine, a iste će obuhvaćati:

  • obavljanje kućanskih poslova (pospremanje kuće, donošenje ogrjeva, priprema obroka, organiziranje pranja i glačanja rublja i drugi kućanski poslovi),
  • nabava namirnica, lijekova i drugih potrepština,
  • održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika,
  • pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika,
  • pomoć pri odlasku u šetnju,
  • druženja i aktivnog uključenja u socijalni život zajednice,
  • obavljanje drugih svakodnevnih poslova.

Korisnici će uz to dobivati besplatne mjesečne pakete higijenskih/kućanskih potrepština.

 

Prijave za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške  mogu podnijeti u pisanom obliku i to poštom ili osobno,  isključivo na propisanom Obrascu za prijavu.

Pisana prijava može se dostaviti poštom ili osobno na adresu:

Općina Tribunj

Zamalin 22

S naznakom „Zajedno za njih III“ – prijava korisnika

 

Rok za dostavu prijava je za vrijeme trajanja projekta, odnosno najkasnije do 31. svibnja 2023. godine.

 

PRISTUPAČNOST