Projekt “Zajedno za njih”

300 173 Općina Tribunj

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske je, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – Program zapošljavanja žena”, prihvatilo projekt Općine Tribunj “Zajedno za njih” te Općini Tribunj odobrilo iznos prihvatljivih troškova i stopostotno financiranje projekta u iznosu od 1.470.466,65 kuna.

Radi se o projektu koji će trajati 30 mjeseci, a u okviru kojeg će se zaposliti 5 žena s područja općine Tribunj koje će se 24 mjeseca brinuti o 25 starijih i nemoćnih osoba. Osim njih, u okviru navedenog projekta Općina Tribunj zaposlit će još dvije osobe. Riječ je o voditelju projekta koji će biti zadužen za vođenje i nadzor projekta i njegovih aktivnosti te koordinatoru aktivnosti koji će biti zadužen za upravljanje aktivnostima i asistiranje voditelju projekta u obavljanju poslova.

Uz pružanje usluga pomoći starijim i nemoćnim osobama, za 5 zaposlenih žena također je projektom omogućeno obrazovanje, odnosno osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba (za 3 žene), kao i osposobljavanje za pomoćne kuharice (za 2 žene). Žene koje će biti angažirane moraju imati maksimalno srednju stručnu spremu i biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a prioritet će imati one koje žive u težim uvjetima. Partneri u programu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik koji će voditi računa o tome da pomoć dobiju osobe kojima je ona i najpotrebnija.

PRISTUPAČNOST